Niets Aan De Hand Mensen!

Zegt wellicht de naam Mohammed Saïd al-Sahaf u nog iets? Die was ooit minister van informatie in het regime van Saddam Hoessein en werd wereldberoemd als spindoctor tijdens de tweede golfoorlog (2003).

Legendarisch is het beeld waarop hij voor de internationale camera’s glashard staat te verkondigen dat de oorlog zeer voorspoedig voor het Iraakse regime verloopt en dat terwijl heel zichtbaar op de achtergrond de Amerikaanse tanks Bagdad al binnen rollen.

Hier moest ik aan denken toen onlangs het Warmtebedrijf in Ede weer eens volop in het nieuws was. Dit omdat duidelijk is geworden dat men wethouder Versteeg en daarmee ook de Edese gemeenteraad een ‘iets’ andere voorstelling van zaken had gegeven dan de werkelijkheid.

De certificering en de herkomst van al het hout dat het bedrijf in onze drie lokale boomcrematoria verstoken bleek toch niet zo waterdicht dan dat men de lokale politiek, de pers en ons als bezorgde burgers wil doen laten geloven.

Wethouder Versteeg voorliegen en daarmee ook het college en de raad terwijl men via PR ons wil doen geloven dat er echt niets aan de hand is… gewoon doorlopen mensen! Je moet het maar durven. Dan kun je heel veel Heideweken sponseren maar je geloofwaardigheid is intussen tot brandhout voor eigen gebruik gereduceerd.

Ik neem aan dat intussen de maat in politiek Ede vol is. Dat de ‘integere, maar iets te goedgelovige wethouder’ zijn vingers geen tweede keer politiek aan het Warmtebedrijf zal gaan branden. Tijd voor gepaste tegenactie lijkt mij.

In ieder geval zal dat beeld van die Mohammed Saïd al-Sahaf voorlopig wel niet meer van mijn netvlies verdwijnen als ik één van onze Edese ‘hoogovens der duurzaamheid’ van het Warmtebedrijf passeer.

Ik zie dan deze ‘Mo’ al heel denkbeeldig voor de gesloten toegangspoort staan waar hij zonder blikken of blozen verkondigd dat er echt niets aan de hand is. Dat terwijl de smog vanuit de schoorsteen neerslaat en hij al kuchend en hoestend zijn ingestudeerde PR verhaal vervolgd…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *